O subvenție solicitată de către fermierii români, dar și de către procesatori, a primit astăzi votul final în plenul Camerei Deputaților, for decizional.

Programul carne de porc în ferme românești a fost aprobat astăzi, 16 mai, de Plenul reunit al Camerei Deputaților urmând a fi transmis acum președintelui Iohannis pentru promulgare. Ajutorul de stat se acordă producătorilor de carne de porc organizați ca persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale care trebuie trebuie să livreze minimum 600 și maximum 100.000 de capete, iar suma alocată programului pentru perioada 2017-2020 este de 446 milioane euro.​ Singurul detaliu care mai poate întârzia proiectul este acceptul Comisiei Europene!

”Astăzi, cu ajutorul parlamentarilor a fost votat PL x 178/2017 care aproba Programul de carne de porc din fermele românești! Mă bucur că am putut fi prezent în plenul Camerei Deputaților în momentul aprobării acestui proiect de lege extrem de important care are rol triplu: să asigure carnea de porc obținută cu cereale din România, proaspătă si la prețuri rezonabile; salvează sectorul suin aflat în criză profundă; menține locurile de muncă și evită migrația din rural!”, a anunțat astăzi, 16 mai, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here