Dacă doriţi să vă schimbaţi culoarea părului, cu una-două nuanţe mai închise sau mai deschise, sau vreţi să îi daţi anumite reflexe, folosiţi produsele naturale. Ele nu conţin chimicale dăunătoare, iar părul astfel colorat îşi păstrează strălucirea şi vitalitatea, se îndeseşte şi se întăreşte.Nuanţele obţinute depind de culoarea iniţială a părului, de tratamentele pe care acesta le-a suferit de-a lungul timpului, precum şi de perseverenţa aplicării „vopselelor” naturale.

Nuanţe de roşu, reflexe arămii

  • Reţetă cu coji de ceapă roşie

Ingrediente: cojile de la 20 de cepe roşii, 1 l apă.Mod de preparare şi folosire: fierbeţi cojile de ceapă în apă, până când lichidul scade la jumătate. Acoperiţi vasul şi lăsaţi decoctul să se răcească, apoi strecuraţi. Clătiţi părul cu fiertura de ceapă, apoi lăsaţi-l să se usuce. Pentru rezultate stabile, repetaţi procedeul de 2-3 ori pe săptămână.

  • Reţetă cu suc de sfeclă roşie şi suc de morcovi

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă suc proaspăt de sfeclă roşie, o jumătate de ceaşcă suc proaspăt de morcovi.Mod de preparare şi folosire: Amestecaţi ingredientele şi aplicaţi-le pe părul umed. Înfăşuraţi-vă capul în folie de plastic apoi şi într-un prosop şi staţi lângă o sursă de căldură, timp de o oră. Spălaţi-vă apoi părul în mod obişnuit.

Nuanţe deschise, reflexe aurii

  • Reţetă cu muşetel

Ingrediente: o ceaşcă de flori de muşeţel, 1 litru apă.Mod de preparare şi folosire: Puneţi pe foc apa cu muşeţelul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, până se înjumătăţeşte. Puneţi vasul deoparte, acoperit cu capac. După ce lichidul se răceşte, strecuraţi. Aplicaţi-l pe părul proaspăt spălat, de la rădăcină până la vârfuri. Nu clătiţi. Are efect de tonifiere şi întărire a rădăcinii, regenerează părul şi îi dă strălucire. Părului blond îi dă frumoase reflexe aurii, iar părului şaten, după mai multe aplicări, îi deschide culoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here