berea zăganu

Dacă nu ai auzit până acum de Berea Zăganu, nu este nicio problemă deoarece povestea acestei beri este nouă şi a început în anul 2013 când doi antreprenori au pariat pe microberaria din satul Maneciu-Ungureni, este vorba de Alexandru Geamănu (37 de ani) şi Laurenţiu Bănescu (35 de ani).

Berea portă numele muntelui din aproprierea fabricii: „La poalele Vârului Zăganu (1817 m) din munții Carpaţi, în satul Mâneciu-Ungureni, lângă stațiunea prahoveană Cheia se găsește, Fabrica de Bere Bună, locul unde o mână de oameni pricepuți produc berea locului – denumită Zăganu. Fabrica de bere bună este o mică berărie artizanală independentă, dintre puținele din țara, companie uninațională, nu multinațională, cu angajaţi puțini, dar inimoşi. Ne mândrim să spunem că Fabrica de Bere Bună NU va produce milioane de hectolitri de bere.”

Investiţia în mica fabrică a fost de 250.000 de euro, bani pe care cei doi antreprenori estimează că îi vor recupera în 6-7 ani. Capacitatea de producţie maximă este de 4.000 de hectolitri, proprietarii intenţionând să atingă pana în primăvara anului viitor 70-75% din capacitate.

În prezent, în microberaria Fabrica de Bere Bună lucrează opt persoane, coordonate de berarul-sef, Ileana Drăghici. Etichetarea se face manual, iar capsarea sticlelor este realizată cu un dispozitiv activat cu piciorul. Planul pe trei ani vizează mărirea echipei, dar şi a numărului de beri din portofoliu şi a capacităţii de producţie până la 90%.

În anul 2015 cei de la Zăganu s-au extins, deoarece Fabrica de Bere Bună a fost una dintre primele afaceri mici și medii care și-au manifestat la începutul acelui an interesul pentru listarea pe bursă AeRO, iar subiectul listării este în continuare de actualitate pentru cei doi acționari (care dețin 50-50% din afacere).

În 2017 berea Zăganu deja a devenit cunoscută şi se bucură de un real succes pe piaţa românească. Berea a reuşit să între în multe locaţii din ţară şi în multe magazine şi hipermarketuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here